043_loh

Apartment building

In the rural community of Lohn-Ammannsegg, an apartment building with six residential units and a separate office has been incorporated into a heterogeneous development structure. The position and design of the new building was a result of creating the maximum possible distances to the surrounding development and an optimum alignment within the residential zone on a gentle slope with an appealing view. The cube-shaped building structure consists of two offset building sections with a shared entrance area as a common denominator. The offset alignment of the buildings and the protrusions and recesses of the different storeys, serve to loosen up the structure of the building volume. As a result, the building not only has a differentiated appearance but also a scale that is appropriate to the surroundings despite the high level of utilisation. The textured outer façade on all sides with its unobtrusive colour gives the building its own identity within the location – and provides the residents with individual living units, each with a panoramic view. In the outside area, the concept of differentiation has been taken up once again and a composition with different residential qualities has been created.

Text